spletna trgovina

Nova slovenska spletna trgovina za zdravo spanje

V prejšnjem mesecu je na splet prišla nova spletna trgovina, ki je tokrat namenjena izdelkom za zdravo spanje. S klikom na www.maremico.si boste vstopili na spletno stran, ki vam ponuja vse – od postelj, posteljnih dna, odej, do rjuh, vzglavnikov in izdelkov za vzdrževanje.
joga-vaje-narava

Napadajmo bolečino z jogo

Joga je priljubljena športna aktivnost, ki lahko uspešno pomaga tudi pri premagovanju bolečine v križu. Če se z njo še niste ukvarjali, priporočamo, da si kaj več preberete v številnih knjigah, ki so napisane na to temo in tako spoznate čarobnost joge, ki jo hvalijo mnogi po svetu.

Pomladite se s tibetanskimi vajami

Ste že slišali kdaj za tibetanske vaje oz. tibetanske obrede? Zgodovinarji domnevajo, da gre za preko 2,500 let stare vaje tibetanskih menihov. Vaje predstavljajo odlično možnost za rutinsko vadbo, ki vas bo poživela in vam dala veliko življenjske energije.
spletna trgovina

Nova slovenska spletna trgovina za zdravo spanje

V prejšnjem mesecu je na splet prišla nova spletna trgovina, ki je tokrat namenjena izdelkom za zdravo spanje. S klikom na www.maremico.si boste vstopili na spletno stran, ki vam ponuja vse – od postelj, posteljnih dna, odej, do rjuh, vzglavnikov in izdelkov za vzdrževanje.
kmetovalec-hrbtenica-zaganje

Fizično delo krepi ali slabi hrbtenico?

Medtem ko 8-urno sedenje pred računalnikom zahteva odmore, pretegovanje in menjavo položaja, je fizično delo nekaj povsem drugega. Znanstveniki si še vedno niso na jasnem ali je fizično delo za hrbtenico dobro ali slabo.

Lahko nosilka poškoduje otrokovo hrbtenico?

Ko dojenčki malo zrastejo, jih je zelo prijetno zapeti nase z nosilko in se z njimi podati na sprehod. A pri tem moramo biti vseeno pozorni na njegovo hrbtenico.
moski-teka-telovadba

Telovadimo vsak dan

Vsak dan najmanj 1 uro preživimo na svojem telefonu ali računalniku in brskamo po spletu, v avtu presedimo od pol ure do preko dveh ur, poležavamo nekaj več kot uro, … zakaj ne bi nekaj časa izkoristili tudi za dinamično fizično aktivnost, ki nas bo napolnila z energijo
vaje-z-zogo

4 vaje z žogo

Ste naveličani trdih tal in monotonih vaj? Potem je čas, da poskusite še vaje na žogi! Žoga je odličen nadomestek pisarniškega stola, saj nas prisili, da na njej sedimo pravilno in izboljšuje ravnotežje. Z njo lahko delamo tudi učinkovite vaje. Preveri!
dojencek-nosecke

Nosečke, kaj pa vodna postelja?

V prvem trimesečju se v telesu sprošča velika količina progesterona, kar povečuje občutek zaspanosti in daljša obdobja spanca. V zadnjih mesecih je spanec še otežen, saj se težave, kot so krči in otekle noge, začnejo kopičiti, prav tako pa je otrok že zelo velik.
Vodne-postelje-zagotavljajo-odličen-spanec

Zakaj so vodne postelje imeli že Perzijci?

Podatki govorijo, da so na vodnih posteljah spali že Perzijci okrog leta 3600 pr. n. št. Takšen podatek priča o tem, da je res nekaj na tem, da vodne postelje ponujajo odličen spanec. Poglejmo zakaj!
Izberite primerno ležišče zase.

Pomembno je, na čem spimo!

Naš vsakdan je napolnjen z različnimi aktivnostmi, ki zapolnjujejo čas povprečno od 8. do 23. ure zvečer. In kaj delamo v vmesnem času? Ljudje v povprečju spimo 26 let v življenju! Po tem takem smo vsi prave Trnjulčice
Sedenje za računalnikom

Kako pravilno sedeti za računalnikom?

Sedenje pri jedi, sedenje v službi, sedenje v avtu, sedenje, … kdor v svoji službi preživi 8 ur za računalnikom, dobro ve, da je takšna pozicija zelo slaba za hrbtenico. Ponujamo vam nasvete za pravično sedenje.
Rešite se bolecin v hrbtenici

Bolečine v hrbtenici – zakaj?

Več kot 70% ljudi v Zahodnem svetu je že vsaj enkrat doživelo bolečine v hrbtenici ali križu. Mnogi med njimi doživljajo ponavljajoče bolečine, ki ohromijo marsikateri dan. Ste tudi vi med njimi?
Obstajajo tudi bolecine brez razloga.

Bolečine brez pravega razloga?

Ste že kdaj doživeli reakcijo svojih bližnjih, ki vam niso verjeli, da doživljate bolečine v hrbtu, sklepih, imate težave s spancem, ste občutljivi na mraz, …? V igri je lahko sindrom fibromialgije.